Ofte stilte spørsmål

 

Trenger jeg henvisning?

En trenger ingen henvisning til kiropraktor eller vår fysioterapeut. Kiropraktorer er primærkontakter med selvstendig diagnose- og behandlingsansvar. Dette betyr at du som pasient kan oppsøke kiropraktor direkte uten henvisning fra lege.

Kan kiropraktorer sykemelde?

Kiropraktorer kan sykemelde med inntil 12 uker. Kiropraktorer er på lik linje med annet helsepersonell bundet til arbeidsmiljølovens og folketrygdlovens krav om oppfølging av sykemeldte.

Kan kiropraktor henvise til røntgen og MR?

Kiropraktorer kan henvise til bildediagnostiske undersøkelser som røntgen, MR og CT dersom dette er nødvendig.

Kan jeg bruke min helseforsikring?

Ja!

Dekker trygden behandling hos kiropraktor?

Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) yter stønad til behandlingsutgifter hos kiropraktor. Kiropraktorene fastsetter selv pris på sine tjenester, og stønaden vil derfor normalt bare dekke en begrenset andel av de totale kostnadene.

Behandling hos kiropraktor omfattes ikke av noen av frikortordningene.

Kan jeg bruke frikort?

Nei dessverre.

Kan jeg bruke min henvisning til fysioterapeut?

Vår fysioterapeut har ikke refusjonsrett, de som har det finner du på kommunens lister. Ved bruk av henvisning betaler du ca. 220 kr i egenandel. Det er vanligvis fra 6 uker til 3 måneders ventetid eller mer. Hos oss kommer du til innen noen dager. Prisen er 700 kr for første gang og 500 for oppfølgende behandling. 

Hvordan bestille/endre time?

Bestilling/endring av time kan gjøres på online booking eller ved å ringe oss. OBS: Endring av time på online booking må gjøres 24 timer før!

Hva skal jeg ta med meg?

Ta med oversikt av medisiner du bruker. Rapporter på røntgen, MR bilder eller operasjoner kan være nyttig.

Hva skal jeg ha på meg?

Du kan komme som du er, men vi anbefaler klær som du kan bevege deg naturlig i. Vær forberedt på at du må kle av deg slik at vi ser rygg, kne eller skulder når vi undersøker/behandler deg.

Ny pasient

kr 750 (student kr 700) Inkluderer:

Konsultasjon, undersøkelser og behandling.

Hva er kiropraktikk?

Kiropraktikk er en offentlig autorisert helseprofesjon som befatter seg med diagnostikk, behandling og forebygging av skader, sykdommer og plager i muskel- og skjelettsystemet. Behandlingen er evidensbasert og utføres uten bruk av medikamenter.

Hva gjør en kiropraktor?

En kiropraktor har selvstendig diagnose- og behandlingsansvar. Dette betyr at du som pasient kan oppsøke en kiropraktor uten henvisning fra lege. Kiropraktoren diagnostiserer og behandler skader, sykdommer og plager i muskel- og skjelettsystemet. 

Hva skyldes ”knekkelyden”?

Ved utførelse av kiropraktorenes manipulasjonsgrep kan det ofte høres en karakteristisk ”knekkelyd”. Lyden kommer av små luftbobler som dannes og frigjøres fra leddet i forbindelse med behandlingen.

Hvor mange behandlinger er vanlig hos kiropraktor?

Antall behandlinger hos kiropraktor kan variere ut ifra ulike forhold som diagnose, kiropraktorens erfaring og dine preferanser som pasient. Kiropraktoren vil i samråd med deg avgjøre innhold og lengde på behandlingen.

Gjør det vondt?

Manipulasjon er vanligvis ikke smertefullt. Hvordan behandlingen oppleves er veldig individuelt. Vårt mål er å tilrettelegge behandlingen for deg slik at den er behagelig.